x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Йордан Йорданов, DLG: Международните дни на полето са голям земеделски опит

Фермерите ще могат на живо да се консултират със специалисти, каза за Фермер.БГ изпълнителният директор на DLG България Йордан Йорданов

Йордан Йорданов, DLG: Международните дни на полето са голям земеделски опит
Автор: Биляна Панчева, Фермер.БГ
Оператор: Валери Цветанов
Международните дни на полето са голям земеделски опит от DLG Германия. С годините са успели да хванат есенцията на проблемите, които всяка една година излизат наяве пред фермерите и търсят най-добрите решения. 
 
Това разказа за Фермер.БГ изпълнителният директор на DLG България Йордан Йорданов. 
„Преди години фермерите трябваше да идат до Германия и да видят новостите, а сега – за първи път Германия идва в България. И заедно с Аграрен университет Пловдив, ще покажем живи растения на почва, с демонстрация на почвен профил, с демонстрация на земеделска техника. Всичко на едно място – с една обиколка, един фермер може да сравни и да си извади изводи, които ако трябва по друг път да ги събира, ще му отнеме доста време и няма да е така запомнящо се, в сравнение с виждането на живо“, отбеляза Йорданов. 
 
Темата не изложението, което ще се проведе в дните между 5 и 7 юни на опитните полета на Аграрния университет в Пловдив, е растениевъдство и всичко свързано с него, а мотото е „Растениевъдство на една ръка разстояние“. 
 
Събитието се организира за първи път у нас от DLG Bulgaria, дъщерно дружество на DLG International (Германското земеделско дружество), в сътрудничество с IFWexpo и Аграрния университет в Пловдив
 
 
„Участниците, които ще присъстват предлагат голяма сортова гама от различни култури, различни растителни практики в растителната защита, различни торови норми, и всичко това ще бъде дискутирано на място с фермерите и да сравняват“, разказа Йорданов. 
Той добави, че на изложението, чийто генерален медиен партньор е Фермер.БГ, стопаните ще имат възможност да се посъветват със специалисти от Аграрен университет Пловдив за всичко, което ги вълнува. 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
За първи път в България: Международни дни на полето на DLG
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news