x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

България ще стане член на Европейската федерация по животновъдство

Страната ни ще бъде представлявана от Асоциацията на обединените български животновъди

България ще стане член на Европейската федерация по животновъдство
Автор: Фермер.БГ
Снимка: МЗХГ
България заяви отново членството си в Европейската федерация по животновъдство (ЕААР) след повече от 30-годишно прекъсване. 
Това се случи по време на среща на зам.-министъра на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров с генералния секретар на ЕААР Андреа Росати, съобщи пресцентърът на аграрното министерство.
 
 
На годишната конференция, която ще се проведе в Дубровник, страната ни ще участва като пълноправен член, представлявана от Асоциацията на обединените български животновъди.
 
В ЕААР членуват 34 държави от Европа и Средиземноморския регион. Федерацията има огромен принос при популяризиране на научно-приложни проекти в областта на животновъдството, финансирани на ниво ЕС, коментираха от министерството.
 
 
Зам.-министър Димитров е на посещение в Париж по повод Международното изложение за храни и земеделие SIA 2018.  Той покани генералния секретар да участва в Международната научна  конференция по животновъдство, която ще се проведе на 27 април в Сливен.
 
 
На изложението SIA 2018 тази година страната ни се представя с  щанд от 80 кв. м, на който са показани български млечни и месни продукти, вина, пчелен мед, зеленчукови консерви, конфитюри, продукти от маслодайна роза и други етерично-маслени култури, билки и други. От 2011 г. България редовно участва в изложението SIA с национален щанд, като участието се организира от Министерството на земеделието, храните и горите.
 
През последните две години в изложението се представят над 1000 фирми от целия свят, а посетителите традиционно са над 600 000.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
До края на февруари животновъди подават заявления за отсрочване на кредити
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news