x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Шанс за нашите животновъди: Бразилия спря износа на говеда по море

Очаква се решението да засегне големите вносители, като Европейския съюз и Турция

Шанс за нашите животновъди: Бразилия спря износа на говеда по море
Автор: Фермер.БГ
Бразилия въведе забрана за износ по море на живи говеда за клане, след като местните власти установиха значителни недостатъци в хуманното отношение към животните по време на превоза.
 
 
Това решение ще се отрази главно върху износа на едър рогат добитък от страната за Турция и ЕС, които са ключови купувачи на живи месодайни говеда, коментира farmer.pl.
 
В същото време забраната дава нова възможност на българските животновъди да разширят продажбите си на пазара в южната ни съседка.
 
Федералният съдия на Трибунала в Сао Пауло забрани износът на животни за клане по море от цяла Бразилия, след протестни действия на местен форум за защита на животните.
 
 
Акцията е била насочена срещу отплаването на кораба "Нада" с 27 хил. глави кланични животни на борда, предназначени за износ в Турция. 
 
Ветеринарите, които са инспектирали кораба, закотвен в пристанище Сао Пауло, заявили, че животните са се намирали в малки и нехигиенични помещения.
 
 
Съдът е решил също, че в страните, които внасят живи животни, нормите за клане трябва да бъдат проверени и да се потвърди, че те са съобразени с бразилското законодателство.
 
Специалисти прогнозират, че спирането на износа на кланични животни от Бразилия ще доведе до по-големи покупки от Турция в ЕС. Годишно Бразилия изнася с кораби около 400 хил. глави кланични животни.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Къде по света се отглеждат най-много крави?
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news