Семинар на тема „Европейски изисквания, норми и стандарти при замразяването на плодове и зеленчуци” ще се проведе в гр. Хисар на 21-22 ноември 2013 г., съобщават от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.
По време на семинара ще се дискутират въпроси, свързани с използването на хладилни системи, спазването на изисквания за безопасност и опазване на околната среда и на т.нар. „хладилна директива” (Директива EN 378/2). На участниците ще бъдат представени изисквания и добри практики при определянето и доказването срока на трайност на замразени плодове и зеленчуци, смеси, готови ястия, както и микробиологични изисквания, изисквания към опаковките и транспорта и др. Водещите лектори са от JBT – г-н Бранко Панцер и г-н Стафан Сундстен.
Това е първият обучителен семинар по проект „Трансфер на иновативни практики при прилагането на европейските изисквания и норми при индустриално замразяване на плодове и зеленчуци“, финансиран по ОП Развитие на човешките ресурси на ЕС.
© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!
Семинар за евронормите при замразяване на плодове и зеленчуци подготвят в Хисар
Семинар на тема „Европейски изисквания, норми и стандарти при замразяването на плодове и зеленчуци” ще се проведе в гр. Хисар на 21-22 ноември 2013 г.
22.03.2024
НОКА организира курс за фуражи за всички животновъди
Документ за това ще се търси при следващите проверки от БАБХ и ДФЗ
21.03.2024
Безплатни професионални курсове за земеделски производители
Поемат се разходите за транспорт до Пловдив, настаняване в хотел и пълно изхранване
15.03.2024
Подкрепа за млади иноватори: PARA Робо Инкубатор отваря врати за технически гении
Кандидатствайте до 2 април 2024 г.
1 КОМЕНТАРА
10.10.2013