Нагряване – врагът на фуражните плесени
Как да се справим с плесените по фуража
Разрастването на плесените може да се случи по време на преработката и съхранението на реколтираните продукти и храната. За да се предотврати това, е необходимо познаване на условията за растеж на плесените и мерките за контрол, съобщиха от електронното издание Грийнтех.
Излишната влага се счита за най-критичния фактор, допринасящ за растежа на плесените. Зърната, съхранявани при висока относителна влажност, лесно абсорбират излишната влага от въздуха.
Акарите и насекомите използват хранителните вещества в зърното и произвеждат вода като метаболитен страничен продукт и следователно произвеждат допълнителна влага, достатъчна за растежа на плесените.
Реакцията на Майлард
Нагряване – това е врагът на фуражните плесени. Влажната бала може да премине през процес на нагряване. Когато вътрешната температура на бала остане в диапазона от 50 до 65 ° C, обикновено се получава разваляне на плесента. Топлинното увреждане, известно още като реакцията на Maillard, се получава, ако температурата на балата надвиши 65 ° C.
ПРЕДИ 2 часа
Производители: Призоваваме министър Тахов да направи проверка на противоградната система
Ако ракетите не са ефективни, не 600, а 1000 да изстрелят, пак няма да има полза, смята Цветан Цеков
ПРЕДИ 3 часа
До 7 дни стопаните заявяват обследване на пропадналите заради градушката площи
Три са най-засегнатите области - Пловдив, Стара Загора и Сливен
24.04.2024
ФАО предупреждава за недостиг на царевица в Южна Африка
Последните метеорологични тенденции, свързани с Ел Ниньо, намалиха перспективите за реколтата
0 КОМЕНТАРА