Животновъдните асоциации Национален съюз на говедовъдите в България (НСГБ), Национална овцевъдна асоциация (НОА) и Националната козевъдна асоциация (НКА)  подписаха на среща в село Арбанси рамково споразумение помежду си.

 

Всяка от асоциациите е излъчила по 4-ма свои представители, които да обсъждат наболелите въпроси и да вземат решения по всеобщи въпроси с останалите асоциации, вкл. - пресконференции, становища, декларации, стачки, срещи и диалог с институциите.

 

Асоциациите излъчват представители от говедовъдството, овцевъдството и козевъдството, които ще бъдат събирани в контактни групи по решаването на възникнали проблеми във вреда на някоя от асоциациите, се казва в изпратено съобщение до Фермер.БГ.

 

По време на рсещата е взето решение до края на месец Ноевмри, контактните групи от всяка асоциация да проведат работна среща, на която да бъдат обсъдени наболели въпроси, свързани с работата на фермерите и изготвянето на предложения към институциите за решаването им.

 

Под споразумението между НСГБ, НОА и НКА стоят подписите на Председателите им - Никола Ангелов, Бисер Чилингиров и Диан Тодоров.

 

© 2011 fermer.bg