Не сме удовлетворени от чутото, съобщиха пред репортер на Фермер.БГ животновъди след срещата им с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Днес представители на  животновъдния бранш бяха в МЗХ на среща за да разберат ангажирало ли се е правителството с техните проблеми и да решат дали ще отложат подготвяния национален протест.

 
Оказва се, че наистина протестът се отлага, но не защото има рабирателство и се мисли за фермерите, а защото наказателната акция се тушира с административни спънки. На датата 22 февруари не беше разрешен фермерски протест пред сградата на Министерски съвет, тъй като точно тогава ще идва чуждестранна делегация. След това асоциациите решиха, че събитието ще е на 23 февруари, но по-рано днес разбраха, че пак ще има визита на високопоставени гости. Разрешение за 24 февруари също не се дава, тъй като отново има нещо организирано за гости, които ще посетят МС. В този случай се оказва, че фермерите трябва да пишат отново молба до Столична община да им разреши протест на някоя от следващите дати. Разрешението, което издава администрацията на кмета е в сила седем дни. 
 
На разгневените животновъди е предложено да викат пред сградата на МЗХ, в който ден пожелаят, но те не са съгласни. Животновъдите обясняват, че това е целенасочена политика срещу тях. Първо, към момента заявка за стачката са заявили най-малко 2000 стопани, които в никакъв случай не биха се побрали пред парадния вход на МЗХ. Невъзможно е да се поберат и на околните тротоари. Единственият вариант е да затворят булевардa, но те не желаят това. Смятат, че министърът на храните ще е доволен, блокираните на пътя софиаци да негодуват срещу хората със животни. Трябва да се има предвид и фактът, че размитата тълпа пред МЗХ не би изглеждала така внушителна, както ако хората са на куп пред МС. „Пък и ние вече не искаме да говорим на стените и на министъра на храните, а искаме пред Министерски съвет за да ни чуе Бойко Борисов“, казаха браншовиците.
 
Освен всичко това Мирослав Найденов днес е съобщил на животновъдите, че организира среща между тях и финансовия министър Симеон Дянков на 23 февруари – една от нарочените за протест дати. „Прави се всичко възможно за да не успеем да изразим недоволството си чрез протест“, казаха фермерите след срещата.