Земеделски производители от всички браншове на селското стопанство ще се съберат на Национална среща, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България.

Ние от АЗПБ смятаме, че новата Обща селскостопанска политика е много важна за цялото ни земеделие. Искаме да обърнем внимание на нашите фермери, че само след шест месеца предстоят редица промени в изискванията и възможностите за земеделските производители, промени, по които сме длъжни да вземем отношение, посочи пред Фермер.БГ Христо Цветанов, председател на АЗПБ.

Основните теми, които ще бъдат засегнати в двудневния форум са свързани с концепцията за ползването на земеделски земи, агроекологичните плащания и другите форми на подпомагане в рамките на бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС. Поканени са лектори от Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд Земеделие, които могат да представят по един достъпен начин за всички земеделски производители и участници в националната среща това, което предстои, каза още Цветанов.

Участие в срещата ще вземе и евродепутатът Мария Габриел, която е член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент.

Съорганизатори са Българска асоциация на собствениците на земеделски земи, Асоциация на свиневъдите в България, Национална асоциация на картофопроизводителите.

На форума ще има и международно присъствие в лицето на Австрийския земеделски клъстер, който ще представи Дунавска стратегия за развитие на соята и по-конкретно възможностите за отглеждане на соя в северна България.

Форумът ще се проведе от 7 до 9 февруари в х-л Адмирал, к.к. Златни пясъци.

Повече за Националната среща, гледайте във видео интервюто с Христо Цветанов:


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!