x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Засилен контрол при производството на слънчогледов шрот за износ

Нови възможности с Китай

Засилен контрол при производството на слънчогледов шрот за износ
Автор: Фермер.БГ
© www.geogroup.org
Засилват се санитарните и фитосанитарните изисквания за износ на български шрот от слънчогледово семе. Това стана ясно след среща на земеделския министър Румен Порожанов и министъра на Генералната митническа администрация на Китай Ни Юефън, по време на осмата среща на държавните и правителствени ръководители на КНР и страните от Централна и Източна Европа в Дубровник.
 
 
Съгласно този протокол българската страна ще предоставя на китайската списъци с предприятия за преработка, отговарящи на договорените изисквания. След проверка и одобрение Китай ще ги регистрира за осъществяване на внос, съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.
 
С документа България се ангажира да упражнява засилен контрол и надзор върху предприятията за производство и преработка на слънчогледов шрот, за да гарантира качеството и безопасността на изнасяния продукт. 
 
Преди изпращане на всяка пратка Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извършва инспектиране на място и карантинен контрол. Всяка партида слънчогледов шрот, изнасян за Китай, ще бъде придружена от необходимите сертификати, издадени от БАБХ. Слънчогледовият шрот се използва за фураж на животни.

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Китай продължава да ухажва американците
 

Ефективна ли е политиката за биопроизводство в България?

news