x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Заради птичия грип: Започна унищожаването на над 100 000 птици

Собствениците ще бъдат обезщетени на пазарни цени

Заради птичия грип: Започна унищожаването на над 100 000 птици
Автор: Фермер.БГ
Започна унищожаването на над 100 000  патици и бройлери в двете ферми край Хасково, където са констатирани огнища на птичи грип. Собствениците ще бъдат обезщетени по пазарни цени.
 
 
Заболяването птичи грип е открито във ферми за отглеждане на патици и бройлери, собственост на две различни фирми. Заради зачестилите случаи на умрели птици са направени изследвания, които са потвърдили болестта. 
 
„Ние ще пристъпим незабавно в огнището към умъртвяване по хуманен начин на птиците и обезвреждане на труповете, след това ще се извършат основни няколкократни дезинфекции на помещенията, инвентара и ще бъдат наблюдавани евентуално за нови случаи“, каза директорът на Агенцията за безопасност на храните в Хасково доктор Георги Илиев, цитиран от БНР. 
 
Взети са предпазни мерки в трикилометровата зона на огнището. Ще бъдат наблюдавани всички стопанства в съседните до Войводово села.
 
„Включва Войводово и село Конуш и десеткилометрова наблюдавана зона, която включва останалите населени места в община Хасково. В община Жълти бряг има по-малки ферми за отглеждане на патици, също има и в Малево. Там наистина ще бъдат извършвани ежедневни клинични прегледи, ще бъдат взети проби“, добави  Илиев.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Ново огнище на птичи грип при кокошки в област Пловдив
 

Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news