x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Започва прием на документи за помощ при купуване на продукти за растителна защита

Помощта се отпуска по схемата за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период

Започва прием на документи за помощ при купуване на продукти за растителна защита
Автор: Фермер.БГ
Производители ще могат да подават документи за подпомагане при купуването на продукти за растителна защита от утре. Помощта касае продукти за трайни овощни насаждения, ягоди и малини през зимния сезон, които се прилагат в периода след преминаване на студовете до набъбване на пъпките.  
 
 
Помощта се отпуска по схемата за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период. Заявления ще се приемат от 8 февруари до 2 март 2018 г.
 
До 13 април кандидатите трябва да представят в ДФ „Земеделие“ отчет и документи за извършените дейности. Срокът за изплащане на средствата е до 25 май 2018 г.
 
За купуването на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване на процесите на гниене на листата на овощните видове, ягоди и малини, които се прилагат през есента в периода на масов листопад, ще се кандидатства от 15 октомври до 31 октомври 2018 г. До 16 ноември 2018 г. е срокът за отчитане на дейностите, а до 07 декември 2018 г. трябва да бъдат изплатени средствата.
 
Целта на помощта е ограничаване на загубите от разпространяването на зимуващи вредителите по трайните насаждения, като семкови и костилкови овощни видове и ягоди и малини.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Поискахме разрешение от ЕК за национална помощ в сектор Плодове и зеленчуци
 
Овощари подготвят протестно писмо заради проект на заповед за мярка 10
 
Има решение за проблемите с работната ръка
17.01.2019 | 3834 прочитания
Има решение за проблемите с работната ръка
Квалифицираните кадри са шансът на българските земеделци да бъдат успешни и устойчиви в бизнеса си, благодарение на NIK Academy

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news