Днес беше открито традиционното специализирано изложение "Пчеломания", което организира всяка година от Добричкия панаир. Към седмото издание на събитието има заявен повишен зрителски и посетителски интерес. Добрич е домакин на панаир с такава тематика, защото Добруджа произвежда 35 % от българския мед. В региона има повече от 1000 пчелари, чиито пчелни ферми са официално регистрирани, споделят организаторите.

Според тях вниманието към пчеларството и развитието на бранша в България наложи през 2004 година да се постави началото на специализираното пчеларско изложение „Пчеломания”.

Изложението е съпроводено със съпътстваща програма, на която пчеларите дискутират проблемите свързани с бранша. Тази година темите са прилагане на тригодишната национална програма за пчеларство - 2008 - 2010 г., Програмата за развитие на селските райони - особености и развитие, както и производството на пчелни майки в личния пчелин. Партньори на добричкия организатор са Министерството на земеделието и храните и Националната служба за съвети в земеделието.