x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Започна националният форум на младите фермери

Събитието има за цел да подчертае значението и ключовата роля на обновяването на поколенията

Започна националният форум на младите фермери
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Националният форум на младите фермери стартира в Пловдив. Събитието преминава под мотото „Предай нататък“. „За мен този форум е плод на четири годишни усилия - да открием и да покажем скрития потенциал на българския млад фермер и на българския агропредприемач. За мен този форум е един завършек на тези усилия, но и едно ново начало.
 
 
Начало на един процес да обединим енергията и визията си за бъдещето и за настоящето на младите фермери, защото именно те носят промяната, бъдещето на европейското и българското земеделие“, каза евродепутатът Владимир Уручев. 
 
Националният форум се провежда в Аграрния университет в Пловдив. Съорганизатори на събитието са евродепутатът Владимир Уручев, Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).
 
Събитието има за цел да подчертае значението и ключовата роля на обновяването на поколенията и привличането на повече млади хора за развитието на устойчив земеделски сектор в България. С него ще бъде стартиран дебат относно предизвикателствата пред младите земеделски производители в контекста на бъдещата рамка на ОСП.
 
 
Форумът е разделен на два панела. Заедно те ще очертает състоянието, проблемите и перспективите пред младите фермери, в рамките на Общата селскостопанска политика (ОСП) и възможностите за подобряване на конкурентоспособността им.
 
В рамките на събитието, за трета поредна година, ще се проведе и Национален конкурс за млад фермер. Победителят в надпреварата ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската награда за млад фермер.

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
20 млади фермери вече са подали проекти по подмярка 6.1 на ПРСР
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news