Преди минути Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов откри официално Националният аграрен семинар, който традиционно се организира от Добрички панаир АД и се провежда в хотел Адмирал в к.к. Златни пясъци.

 

Шефката на ДФЗ Калина Илиева очаквано не присъства на събитието, макар да бе включена в официалната програма с лекция на тема "Резултати от приключването на програма САПАРД в България и напредъка в прилагането на ПРСР 2007-2013".

 

Речта си пред присъстващите над 150 души от агробизнес сектора, Министъра започна с фокус върху актуалните финансови проблеми пред фермерите. Според Мирослав Найденов през последните 3 месеца има 3% ръст в агросектора, което в условията на криза го прави единственият отрасъл от икономиката, бележещ ръст на фона на цялостния спад в производството у нас.

 

Министърът отдели особенно внимание на "Кражбите" от предходното правителство, като даде за пример как за служебни коли на МЗХ са били купувани по 20 чифта гуми авансово и др.

 

Мирослав Найденов посочи, че той и екипът му ще направят всичко по силите си за да бъде земеделието приоритет в управлението. Той бе категоричен, че средствата за агро-сектора през 2010 г. ще са повече от тези през 2009, както и че за животновъдството ще бъдат отпуснати допълнителни помощи.

 

 

 

очаквайте скоро подробности  снимки и видео от събитието

 

 

© всички права запазени <> Фермер.БГ