x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Започна БАТА АГРО 2019

Изложението продължава до 17 май

Започна БАТА АГРО 2019
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Изложението БАТА АГРО се наложи през годините като най значимия форум за земеделска техника. А БАТА АГРО 2019 е най-голямото издание на изложението в историята досега. С тези думи Даниел Минев, председател на Управителния съвет на Българска асоциация на търговците на агротехника (БАТА) откри изложението, което по традиция се провежда на летището в Стара Загора.
 
12-тото издание на специализираното изложение тази година се провежда от 14 до 17 май. На БАТА АГРО 2019 участие вземат 187 фирми от агросектора върху повече от 37 500  кв. м изложбена площ.
 
 
„От 9 години насам БАТА АГРО доказа, че няма аналог в агросектора. Щастливи сме ,че тази година надградихме направеното дотук и посрещаме нашите посетители с много подобрения. Тази година поставяме ясен фокус върху експонатите и полетата за демонстрации. За първи път тази година имаме участник и с опитно поле с посеви“, конкретизира Минев и добави, че през следващата година БАТА планува да постави още по-силно присъствие на препарати, семена и растителна защита.
 
 
Новата концепция предоставя по-добра видимост на площите и прави изложението по-компактно, като фокусът е върху експонатите и демонстрациите.
 
 
Сред специалните гости на изложението бяха зам.-министър д-р Янко Иванов, както и посланика на Аржентина.
 
„Тук са представени най-добрите световни образци. Една от най-актуалните мерки за техника остава подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020г.). Одобрените проекти са 1 336 на брой. Размерът на одобрените разходи по тях е 1 187 621 911 лв., а субсидия е в размер на 689 824 868 лв.
 
Министерство на земеделието, храните и горите винаги е подкрепяло, подкрепя и за вбъдеще ще подкрепя нашите земеделски производители“, каза от своя страна зам.-министър Янко Иванов.
 
 
Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса отново представя най-големите световноизвестни брандове за селскостопанска техника, продукти и услуги за земеделието. 
 
Посещението на изложението остава безплатно, но ще е необходимо всеки посетител да се  регистрира – предварително в уебсайта на БАТА АГРО от края на април или на място в дните на изложението.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Смятате ли, че системите за напояване са в готовност за сезона?

news