Зам.министъра на земеделието Светлана Боянова се срещна с представители на Световната банка.

На срещата бе обсъдена съветническата подкрепа, която Световната банка би могла да окаже на България в областта на комасацията на земята и хидромелиорациите, както и развитието на Мярка 125 „Подобряване и развитие на инфраструктурата, свързана с развитието и адаптирането на земеделието и горското стопанство” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Зам.- министър Боянова представи очакванията на България за обмяна на бизнес знание, опит и разработването на няколко конкретни модели за успешното стартиране на мярката. Според нея трябва да бъдат изготвени поне два модела, които да бъдат разгледани от правителството. Тя изрази и очакванията си за финансова подкрепа от Световната банка. Земеделската земя е национално богатство, осигурява блага за цялото общество, допълни още зам.-министър Боянова.


От своя страна Крей заяви, че в Световната банка има екип от хора, който е работил с държави-членки на ЕС по подобен проект. Той увери,че Световната банка ще партнира на България с изработването на стабилен план за съвместна работа.