Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

За какво се използва млякото в Европа?

Анализ на Евростат дава отговори

За какво се използва млякото в Европа?
Автор: Фермер.БГ
снимка: © Pixabay
Ако се питате за какво се използва цялата продукция от мляко в Европа, Евростат дава подробна статистика в свой анализ.
 
 
Млякото, доставено на мандрите, се преработва в няколко продукта. Най-много от млякото в Европа се използва за производството на сирене и кашкавал. На второ място се нарежда маслото, а след него – сметаната. Едва 11% от млякото в Европа се консумира прясно, а 4% е дялът, който заема киселото мляко.
 
 
По данни на Евростат, през 2016 г. са преработени 152,2 млн. тона от общото количество на мляко в ЕС. Около 55,8 млн. тона пълномаслено и 16,6 млн. тона обезмаслено мляко се използват за производството на 9,6 млн. тона сирене в Европа. 
 
Около 16,7 млн. тона пълномаслено мляко и 13,6 млн. тона обезмаслено мляко пък се превръщат в мляко за пиене, с общ обем от 30,7 млн. тона. 
 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
За Модул мляко от първо лице
 
Тежка година за лозарите
17.07.2018 | 3441 прочитания
Тежка година за лозарите
Сушата, а после дъждовете са предпоставка за притеснения, каза Албена Симеонова

Ще кандидатствате ли с проект по мярка 9 от ПРСР?

news