x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Ясни са ставките по обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци

Сумите са определени със заповед на министъра

Ясни са ставките по обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци
Автор: Фермер.БГ
Определен е размерът на ставките по Схемата за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци. Това става ясно от заповед на министъра на земеделието, храните и горите.
 
 
Утвърдените ставки в различните групи са както следва:
 
Плодове
- Определеното плащане за един допустим за подпомагане хектар по Схемата за обвързано подпомагане за плодове (основна група) за 2017 г. на 1 835,54 лева на хектар за първите 30 допустими за подпомагане по схемата хектари и 1 223,69 лева на хектар за допустимите за подпомагане площи по схемата над 30-ия хектар.
 
- Определеното плащане за един допустим за подпомагане хектар по Схемата за обвързано подпомагане за плодове (сливи и десертно грозде) за 2017 г. на 1 139,13 лева на хектар за първите 30 допустими за подпомагане по схемата хектари и 759,42 лева на хектар за допустимите за подпомагане площи по схемата над 30-ия хектар.
 
Зеленчуци
- Определеното плащане за един допустим за подпомагане хектар по Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци (основна група) за 2017 г. на 1 544,45 лева на хектар за първите 30 допустими за подпомагане по схемата хектари и 1 029,63 лева на хектар за допустимите за подпомагане площи по схемата над 30-ия хектар.
 
- Определеното плащане за един допустим за подпомагане хектар по Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци (зеле, дини и пъпеши) за 2017 г. на 655,68 лева на хектар за първите 30 допустими за подпомагане по схемата хектари и 437,12 лева на хектар за допустимите за подпомагане площи по схемата над 30-ия хектар.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
МЗХГ предвижда по 0.50 лв./дка задължителна такса срещу градушки
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news