Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Времето ще забави засяването на картофите

Въпреки това през 2017 г. засетите площи с картофи ще се увеличат

Времето ще забави засяването на картофите
Автор: Фермер.БГ
„Дъждът, който падна последните нощи, ще забави малко засяването на картофите. До десетина дни се надяваме окончателно да можем да кажем какво е засято“, каза Венцислав Каймаканов, председател на Национална асоциация на картофопроизводителите (НАК), съобщиха от Информационна агенция „Фокус“.
 
 
Той обясни, че към момента не може да се каже колко точно са засетите земи, но се очаква увеличение на площите засети с картофи. 
 
 
„През 2017 година ще се запази тенденцията на увеличение на площите, засети с картофи. Предвид новия начин на плащане на субсидиите и изискваните документи, площите ще се увеличат и тази година, както миналата година се увеличиха площите с тикви“, каза Каймаканов. 
 
Той добави, че не може да не се засяват тикви, а само някакви семки и да се получава подпомагане. Начинът, по който се получава това подпомагане е много неточен. Той е такъв, защото някой някъде налага неточности. 
 
 
"Знаем за какво става дума и се надяваме, че със съставянето на новия кабинет и с асоциациите ще имаме вече волята да наложим своето мнение. Докато в чужбина асоциациите пишат условията за подпомагане, тук се пишат условия на тъмно, за да може някой някъде да получи субсидия без да е засявал нищо или ако е засял да не покаже нищо повече“, категоричен е Каймаканов. 
 
Той допълни, че от Националната асоциация на картофопроизводителите ще положат усилия да се наблюдават площите, така че догодина да получат подпомагане тези стопани, които са засели и дават нещо на нашето население. 
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Създадоха нов хибрид семе за картофи
 

Нужно ли е животните под селекционен контрол да подлежат на ДНК контрол?

news