x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Владимир Уручев: Настоящата ОСП не реши проблема с младите

Само 2% от разходите на ОСП отиват за младите, каза евродепутатът за Фермер.БГ

Владимир Уручев: Настоящата ОСП не реши проблема с младите
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Оператор: Валери Цветанов
Една политика винаги работи, но можеш да оцениш това дали е достатъчно ефективна или не, в зависимост от резултатите и това доколко е успяла да реши проблема. Е, не успя да реши проблема, що се касае до младите фермери. Това коментира пред Фермер.БГ евродепутатът Владимир Уручев.
 
 
Поглед към младите фермери
Младите фермери са много нужни. Без тях няма да се случи бъдещо на аграрния сектор. Данни за застаряващото население са известни. Младите носят със себе си иновациите, те са израснали в съвсем нов свят. Ако този свят не навлезе в сектор „Селско стопанство“ , той е обречен на изоставане и неконкурентноспособност, спрямо държавите, в които това ще се развива. 
 
Ще трябва да се работи от всички посоки, че да може професията земеделец отново да стане атрактивна. Трябва да се види кой е минимумът, който младите хора искат, за да живеят на село и съответно да се изработят политиките, за да бъде достигнат. Ако това не се случи отново сме заплашени от негативното развитие на сектора.
 
 
Политиката след 2020 г.
Смятам, че този път младите фермери ще имат централно място в ОСП след 2020 г.  На европейско ниво видимо има загриженост затова, че младите не са привлечени от земеделския сектор. Сигурен съм, че ще се появят нови политики при това доста всеобхватни политики – с нови финансови инструменти, които да допаднат на младите. 
Всичко все пак зависи от това каква ще бъде финансовата рамка и дали ще има съкращения в бюджета на Европа. И все пак моето усещане е, че този път за младите ще има повече политики в бъдещата ОСП.
 
Слабите места 
Можеш да оцениш една политика дали е достатъчно ефективна или не, в зависимост от резултатите и това доколко е успяла да реши проблема. Е, не успя да реши проблема, следователно трябва засилване. 2% от разходите на ОСП отиват за младите – няма как да стане.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Експерт: ОСП трябва да насочи превръщането на средствата в инвестиции
 
Три проблема пред младите фермери от ЕС
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news