x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Вижте проекта на наредбата срещу изкуствените условия за субсидиране

МЗХГ публикува за обществено обсъждане своето предложение за документа

Вижте проекта на наредбата срещу изкуствените условия за субсидиране
Автор: Фермер.БГ

Земеделското министерство обяви за обществено обсъждане проект на наредба, по която ще се установяват изкуствено създадени условия за подпомагане на фермерите със средства от ЕС.

 

ДФЗ ще проверява за изкуствено създадени условия за подпомагане на фермерите

 

Изискването да има такъв документ е записано в Закона за подпомагане на земеделските производители. Там е предвидено министърът на земеделието, храните и горите да издаде такава наредба след предварително съгласуване със заинтересованите ведомства.

 

За изкуствено създадени условия ще се смятат резултатите от „действия или бездействия на юридически или физически лица, които са извършени за получаване на предимство, с цел набавяне на облага в противоречие с Европейското законодателство“, гласи определението в проекта.
 
 
На оценка подлежат всички кандидати и реални получатели на субсидии по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. (ПРСР 2007 – 2013 г.), Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. (ПРСР 2014 – 2020 г.) и по схемите за директни плащания, включени в заявлението за подпомагане по чл. 32, ал. 1 от ЗПЗП.
 
Установяването на изкуствено създадените условия се извършва въз основа на индикатори за лична, правна, икономическа, външна или структурна свързаност на кандидати, бенефициенти, ползватели на помощта или упълномощени техни представители по мерките или подмерките на двете ПРСР и схемите за директни плащания.
 
Неприключилите в тримесечният срок от влизането в сила на наредбата досегашни производства ще бъдат довършени при условията и реда на новата наредба.
 
 
В тримесечен срок от влизането в сила на наредбата изпълнителния директор на ДФЗ се задължава да издаде заповед, с която утвърждава индикаторите за лична, правна, икономическа, външна или структурна свързаност на кандидати, бенефициенти, ползватели на помощта.
 
Общественото обсъждане на проекта на наредбата е открито на 13 февруари 2018 г., като до 15 март 2018 г. всеки може да изпрати в Министерството на земеделието, храните и горите своите предложения за промени.
 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Наредбата за изкуствено създадените условия – точка номер едно
 
За всички животни ще се доказва продукция от 2019 г.
18.12.2018 | 35063 прочитания
За всички животни ще се доказва продукция от 2019 г.
Промените в схемите за обвързана подкрепа не касаят единствено животните в планински райони

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news