x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Вижте проекта на наредба за плащанията по ПРСР

Цели се ускоряване на процеса по изплащане на помощта, коментира зам.-министър Лозана Василева

Вижте проекта на наредба за плащанията по ПРСР
Автор: Фермер.БГ
Земеделското министерство публикува за обществено обсъждане проект на наредба за условията и реда за плащания по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.
 
 
В документа подробно са описани процедурите, сроковете и изискванията към необходимите документи, които кандидатите за субсидии трябва да спазват.
 
Както вече беше съобщено, кандидатстването ще става единствено по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове – ИСУН.
 
„С проекта се цели ускоряване на процеса по изплащане на помощта“, коментира зам.-министъра на земеделието д-р Лозана Василева в мотивите към документа.
 
Наименованието на наредбата посочва, че тя урежда изплащането на финансовото подпомагане, намаляването или отказа за изплащане, а също и оттеглянето на вече изплатена финансова помощ по мерките и подмерките от ПРСР.
 
Текстът описва също при какви условия бенефициентът може да поиска авансово плащане. Регламентирани са и условията за намаляване на субсидии.
 
„С проекта се отразяват промените в националното законодателство по отношение на процесите по изплащане на безвъзмездната финансова помощ“, се казва в мотивите на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
 
Срокът за общественото обсъждане на проекта за наредба изтича на 20 април 2018 г. Заинтересованите лица имат на разположение близо месец, в който могат да внесат в министерството своите коментари и предложения за промени в наредбата.
 
 
 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
ДФЗ с препоръки за правилно отчитане на одобрени проекти
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news