x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Възможност за сключване на договори над наличния бюджет по мярка 4.2

Заповед на министър Порожанов предвижда възможност за договаряне над наличния бюджет в размер на левовата равностойност на 49 500 000 евро

Възможност за сключване на договори над наличния бюджет по мярка 4.2
Автор: Фермер.БГ
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов издаде заповед за увеличаване на бюджета и сключване на договори над наличния бюджет за заявления за подпомагане по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“, постъпили в периода на прием. Заповедта предвижда възможност за договаряне над наличния бюджет в размер на левовата равностойност на 49 500 000 евро.
 
 
В срок до 14 дни от публикуване на настоящата заповедта, която е от 5 януари 2018 г., кандидатите със заявления за подпомагане, подадени в периода на прием от 30 ноември 2015 г. до 18 декември 2015 г., получили под 55 точки съгласно критериите за подбор и заявен размер на разходите, надвишаващ левовата равностойност на 2 000 000 евро, следва да подадат предложения за намаляване на размера на допустимите разходи.
 
Предложенията за намаляване по образец се подават в съответната областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ по място на извършване на инвестицията. Кандидатите с предложения за намаляване на размера на допустимите разходи имат право да заявят единствено активи и дейности, идентични с посочените в „Таблица за допустими инвестиции“ към заявленията за подпомагане, подадени в периода на прием съгласно Заповед № РД 09-781 от 06.11.2015 г. 
 
Не се допуска замяна на активи или дейности, заявени за подпомагане в рамките на периода на прием съгласно Заповед № РД 09-781 от 06.11.2015 г., в това число замяна на строително-монтажни работи с купуване на оборудване. Към предложенията за намаляване не се представят запитвания за оферти, оферти или договори с избрани доставчици и изпълнители. 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Допълнителни 49,5 млн. евро за първия прием на мярка 4.2
 

Пречи ли на работата във фермата лятното часово време?

news