Ванто Трейд Ауто АД, официален вносител на селскостопанска техника New Holland за България,  показа на група български фермери новите серии трактори и комбайни New Holland по време на изложението Агритехника 2011 в Хановер.

 

Красивият италиански дизайн на щанда и удобното разположение на машините дадоха възможност на посетителите да се запознаят отблизо с иновациите от New Holland.

 

Основните акценти бяха върху новите серии трактори за едро земеделие - T 8 и T9, както и изцяло новите серии трактори Т 4, Т 5, TD 5, T 6 и T7, като T 7 бяха оцветени в различен отенък от традиционно синьото за New Holland по повод новата „Аuto Command“ автоматизирана система за управление на трансмисията, която позволява скорост до 50 км.ч.

 

За първи път пред фермерите бяха показани и новата серия комбайни CX и CR отговарящи на еко-нормите Tier 4 A, които могат да бъдат поръчвани с гумено-верижно задвижване на предния мост със система за по-малко утъпкване на почвата Smart – Trax.

 

Производителят New Holland, който е част от концерна CNH, получи сребърен медал за иновации по време на изложението Агритехника 2011. Наградата е за въвеждането на системата „Smart Key" - интелигентен електронен ключ, който като логика на работа прилича на безконтактните ключове при новите модели автомобили, но притежава и повече „умни" функции.

 

При новия Smart Key ключ, към конвенционалния универсален ключ е прибавен RFID чип, познат в електронните технологии за сигурност като първият вид чипове, имплантирани в хора. Чипът, който в случая е в ключа на машината, работи чрез радио-честотна идентификация. RFID - чипът освен , че предава, то също съхранява и пренася данни, които могат да бъдат прочетени по-късно чрез специален скенер.


Новия безконтактен ключ на New Holland позволява оператора в земеделското стопанство да използва само конкретни машини, за които е оторизиран. Благодарения на Smart Key иновацията, един тракторист може само с един ключ да работи с редица различни машини, които са му поверени.

 

Чипът в умния безконтактен ключ, позволява да се съхраняват бази данни за времето, позицията, продължителността, последователността и др. данни за използването на машините, които впоследствие лесно могат да бъдат изнесени към работната документация на фирмата.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

New Holland - Agritehnika

 

източник : tractor.bg