Лятната половина на стопанската година започна с футболен и волейболен мач между земеделци от Софийска област. Спортното събитие е по-скоро любопитно и се организира по повод Герьовден, когато освен именниците празнуват земеделци и животновъди.

Подобаващия празник бе подкрепен от  Областната управа на София област, Община Етрополе. Шест футболни и три волейболни отбора показаха умения, спортен дух и воля за победа в състезанието на земеделските производители.

Етрополе бе любезен домакин на проявата. Спортна зала „Стоян Николов” прие земеделско-футболните отбори на общините Етрополе, Долна баня, Самоков, Ихтиман, Копривщица и Сливница, а зала „Чавдар” стана арена на скромното състезание между волейболните отбори на Етрополе, Копривщица и Сливница.

Титлата „Най-добри земеделски футболисти сред земеделските производители и най-добри земеделски производители сред футболистите”, купата, предоставена от областния управител и грамота за най-добър футболен отбор в турнира спечели тимът на Долна баня, на чиито умения биха завидели много отбори от футболния ни елит.

Достоен подгасник на победителите бе отборът на Самоков, а трети завършиха домакините от Етрополе.Волейболният турнир бе не по-малко интересен. Там видна бе пълната доминация на изцяло дамския отбор на Етрополе, който не даде никакъв шанс на противниците си и безапелационно се качи на най-високото място на стълбицата на призьорите.
Първата спортна среща на земеделците от София област завърши с много настроение и заявки от всички за победа в следващото издание на турнирите.

Резултати:
ФУТБОЛ

 

Група А:
1. Долна баня – Сливница – 4:0
2. Етрополе – Долна баня – 0:2
3. Етрополе – Сливница – 5:0

Група В:
1. Самоков – Ихтиман – 3:1
2. Копривщица – Самоков – 0:7
3. Копривщица – Ихтиман – 3:4

Мач за трето място:
Етрополе – Ихтиман – 3:2

ФИНАЛ:
Долна баня – Самоков – 4:2

Класиране:
1. Долна баня
2. Самоков
3. Етрополе
4. Ихтиман
5. Копривщица
6. Сливница

ВОЛЕЙБОЛ:
Класиране:
1. Етрополе
2. Копривщица
3. Сливница