x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

В Брюксел обсъждат дела на земеделието в бюджета на ЕС след 2020 г.

Мозъчният тръст на ЕК организира конференция на високо равнище за Многогодишната финансова рамка след 2020 г.

В Брюксел обсъждат дела на земеделието в бюджета на ЕС след 2020 г.
Автор: Фермер.БГ
Центърът за европейска политическа стратегия, наричан още мозъчният тръст на Европейската комисия, организира на 8 и 9 януари тази година в Брюксел конференция на високо равнище за обсъждане на следващата Многогодишна финансова рамка (МФР) на ЕС, като съществена част от нея е бюджетът за селското стопанство.
 
 
Това стана ясно днес от съобщение на ЕК. Многогодишната финансова рамка определя таваните за общите годишни бюджети на Европейския съюз.
 
В нея се посочва колко средства общо и колко средства за различните области на дейност може да използва ЕС всяка година, като поема правнообвързващи задължения за период, по-дълъг от 5 години. В последно време МФР обхваща период от 7 години.
 
На днешния форум нашата страна ще бъде представена от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова.
 
 
Снимка: pixabay.com
 
Влиянието на Brexit и необходимостта от отделяне на допълнителни средства за сектор „Сигурност“ се очаква да бъдат сред основните теми на конференцията. На този фон ще бъдат и дискусиите за промените във субсидирането на селското стопанство.
 
В речта си за състоянието на Съюза на 13 септември 2017 г. председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предложи пътна карта за срещата на високо равнище през май 2019 г. за изработването на нова МФР.
 
Тогава той подчерта, че Европейският съюз се нуждае от бюджет, който да съответства на неговите амбиции и да отговаря на бъдещите предизвикателства, припомни ЕК на своя сайт. 
 
Докладът за бъдещето на финансите на ЕС насърчи дебата за бюджетните нужди на Съюза за поддържане на просперитета и сигурността на Европа, припомни ЕК. Сега задачата е да бъдат разгледани възможните политики и да бъдат подготвени съответните решения.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Анализатор: В новата ОСП трябва да има повече пари за инвестиции
 
Дамите в селското стопанство: Леда и Юлкие Сюлейманови
19.10.2018 | 3526 прочитания
Дамите в селското стопанство: Леда и Юлкие Сюлейманови
Фермер.БГ обръща поглед към нежната половина на селското стопанство в специална анкета

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?