x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

В Брюксел бързат за новата ОСП

Гласуване на политиката на 18 и 19 февруари

В Брюксел бързат за новата ОСП
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Комисията по земеделие в Европейския парламент (ЕП) ще гласува докладите по законодателното предложение на Европейската комисия (ЕК) относно Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. на 18 и 19 февруари 2019 г., съобщи agenceurope.eu.
 
 
Не е ясно обаче кои от предложенията за изменение на политиката ще се приемат. А заедно с това не е ясно дали пленарната сесия ще може да заеме позиция до края на текущия законодателен период. 
 
Австрийското председателство на Съвета изрази своята надежда да спомогне на министрите на земеделието на ЕС да вземат обща позиция до края на декември, но тази цел изглежда почти невъзможна. 
 
ОСП остава една от основните теми в Брюксел. Обсъжданията на политиката продължават, като към момента не се знае каква ще е съдбата на преразпределителното плащане, на таваните за директните плащания, както и на редица други национални въпроси.
Преди седмица депутати от Комисията по земеделие в ЕП посетиха България. Те проведоха редица срещи - с неправителствените организации, заети в сектора, с представители на  ресорното министерство, с Комисията по земеделие в Народното събрание, както и с родните фермери. Официално целта на визитата бе евродепутатите да се запознаят с проблемите на българските земеделци и да представят становището си по отношение на законодателните предложения на ЕК за ОСП след 2020. Каква обаче е тяхната позиция така и не стана ясно. 
 
Всичко все още е в процес на дебат. Той обаче може да приключи през месец февруари, затова България трябва да има ясна и стабилна позиция по всички точки, които иска да защитава и стимулира. Готови ли сме? Предстои да разберем.
 
Следете темата и на cap4us.fermer.bg
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
За новата ОСП: Липсва информация, а разговорите са на различни езици
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news