Утре в Пловдив започва традиционното изложение - Винария. В тазгодишното издание - Винария 2012, са предвидени много нови прояви и като цяло се очаква изложението освен с по-голями изложбени площи да бъде и с повече посетители от предходните 2 години.

 

В рамките на проявата ще се проведат конкурси за най-добри червени вина, бели вина, розови вина, ракия, както и твърд алкохол. Оценяването на продуктите ще се извършва от най-претенциозното жури - потребителите. Продуктите, получили най-високи оценки, ще бъдат удостоени с грамоти. Предвиден е и конкурс за индустриален дизайн, етикет, опаковка и рекламни материали в областта на винарството.

 

Тази година един от най-големите производители на вина в Света - Аржентина, е официален партньор на Винария 2012. Пред Фермер.БГ от Посолството на Аржентина съобщиха в аванс, че при откриването на Винария ще присъства Посланика на Република Аржентина в България - Гийермо Салвадор Асрак.

 

Специализираното изложение тази година се провежда и с подкрепата на Асоциацията на сомелиерите и виноценителите.

 

По време на Винария 2012 освен вина и продукти на лозаро-винарския бизнес, ще бъдат представени и специализирани машини за лозарството. Със свой щанд с лозарски трактори, гроздокомабйни и специализирани ремаркета за превоз на грозде, както и почвообработваща техника за лозя, ще се представи фирма Титан Машинъри България АД, наследник на Римекс 1 Холдинг.

 

© 2012 Фермер.БГ