x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Утре приключва приемът за хуманно отношение към птиците

Изплащането на държавната помощ ще започне от 27 март 2018 г.

Утре приключва приемът за хуманно отношение към птиците
Автор: Фермер.БГ
Остава един ден за подаване на документи по схемата „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците“. Утре – 20 март 2018 г. приключва приемът, който стартира миналия вторнки  - 13 март.
 
Документи до утре се приемат в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Размерът на финансовата подкрепа за 2018 г., определен от УС на ДФЗ, е 34 560 000 лв. Помощта е с период на действие 2018-2022 г.
 
Държавната помощ има за цел да подкрепи земеделските стопани за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към животните в сектор „Птицевъдство“. Подпомагането се предоставя годишно за покриване на разходи или пропуснати доходи на земеделски стопани – птицевъди, които се ангажират да прилагат една или повече от мерките за период от най-малко 5 години.
 
 
Допустими за подпомагане са следните птици по видове и категории: кокошки – носачки (от 16-та до 78-ма седмица); родители от кокошия вид (от 18- та до 60-та седмица); бройлери един оборот; пуйки за угояване; гъски; патици един оборот (до 12-та седмица - 84 дни).
 
Птицевъдите могат да кандидатстват по следните мерки за подпомагане: 
- Мярка А - Използване на фуражи, съдържащи деоксиниваленол не повече от 2,5 мг/кг;
- Мярка Б - Осигуряване на свободна подова площ не по-малка от 10% над задължителния стандарт. Мярката се прилага само за родители от кокоши вид;
- Мярка В - Подобряване на условията за хуманно отношение към птиците по време на транспорт (само за доставки до кланицата)
- Мярка Г - Намаляване емисиите на амоняк с 30 % (гарантиране на концентрация на NH3 до 14 ppm), чрез добавяне в постелята на силикатни минерали (перлит, алуминосиликати – каолин, бентонит, зеолит (клиноптилолит) и др.). Мярката се прилага само за бройлери.
   
Изплащането на държавната помощ ще започне от 27 март 2018 г. 
 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Турция стана 8-ият по големина производител на домашни птици
 

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news