x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Успех за млади фермери от Добрич

Учениците се състезаваха в категориите Механизация на селското стопанство, Растениевъдство и Животновъдство

Успех за млади фермери от Добрич
Автор: Фермер.БГ
Снимка: dobrudjabg.com
Отборът на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич завоюва сребърен медал от Регионалния етап на Националното състезание „Млад фермер“, съобщиха от училището.
 
 
Домакин на проявата бе ПГСС „Ангел Кънчев“ –  Русе.  29 отбора от цялата страна мериха сили в три направления - Механизация на селското стопанство, Растениевъдство и  Животновъдство, предаде dobrudjabg.com. В състезанието участваха 29 отбора, които мериха сили в три направления: Механизация на селското стопанство, Растениевъдство и Животновъдство.
 
За Направление Механизация на селското стопанство, за ПГ по аграрно стопанство се състезава Мохамед Мюджелиб Неджиб – 11в клас, професия „Фермер“. Надпреварата се проведе в два модула: Електронен тест за водач категория „Ткт“  и Майсторско управление на колесен трактор, като Мохамед спечели златен медал, купа и грамота. 
 
В Направление Растениевъдство се състезава Станимир Василев Димитров – 11в клас, професия „Фермер“. Модулите, по които се състезава са разпознаване на семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури и присаждане на лоза на маса с ножица Омега. Ученикът беше отличен със сребърен медал, грамота и купа. 
 
В Направление Животновъдство в надпреварата участва Ергин Ердинч Сали - 11в клас, професия „Фермер“. Състезателните модули бяха разпознаване на фуражи и фуражни добавки и хигиена на млекодобива и хуманно отношение към животните. Ученикът спечели трето място и беше отличен с грамота, купа и медал.
 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Десетокласници ще представят Хасково в състезанието Млад фермер
 
10 години Еуралис Семена в България
14.01.2019 | 973 прочитания
10 години Еуралис Семена в България
Всяка година компанията надгражда портфолиото си с все по-високодобивни и по-качествени семена
news