x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Уручев: С форума за младите фермери целим конструктивен диалог в сектора

Събитието ще се проведе на 20 април в Пловдив

Уручев: С форума за младите фермери целим конструктивен диалог в сектора
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
Първият национален форум на младите фермери ще се проведе в Пловдив на 20 април. Събитието ще премине под мотото „Предай нататък“. Това каза евродепутатът Владимир Уручев за Фермер.БГ.
 
 
Форумът ще се състои в Аграрния университет в Пловдив. Съорганизатори на събитието са евродепутатът Владимир Уручев,  Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).
 
„Идеята на Националния форум на младите фермери е не просто да се направи връзката между тях, но и да се постави проблема за трудния преход между поколенията в земеделието. Надявам се с този форум да поставим началото на конструктивен диалог в сектора и на една своеобразна платформа за обмен на мнения и търсене на работещи решения на предизвикателствата, пред които са изправени младите фермери“, добави Уручев. 
 
Форумът ще бъде разделен на два панела, които ще разгледат състоянието и перспективите пред младите фермери, в рамките на Общата селскостопанска политика (ОСП) и възможностите за подобряване на конкурентоспособността им.
 
Гост-лектор на проявата ще бъде Ян Маес, председател на Европейската асоциация на младите фермери (CEJA). Той ще представи ролята и значението на създаването на партньорски мрежи в земеделието. 
 
Националният форум се провежда с цел да подчертае значението и ключовата роля на обновяването на поколенията и привличането на повече млади хора за развитието на устойчив земеделски сектор в България. С него ще бъде стартиран дебат относно предизвикателствата пред младите земеделски производители в контекста на бъдещата рамка на ОСП.
 
В рамките на събитието, за трета поредна година, ще се проведе и Национален конкурс за млад фермер. Победителят в надпреварата ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската награда за млад фермер.
 
Съпътстващите инициативи на Националния форум включват:

Регистрация за участие във форума е достъпна тук.

 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Стартира приемът по подмярка 6.1 Стартова помощ за млади земеделски стопани
 
За четвърти път Европарламентът прави конкурс за млади фермери
 

Трябва ли да се плащат данъци върху субсидиите?

news