x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Урбанизирани земи се превръщат в градски пчелни ферми

Детройтски кошери се занимава с няколко проблема

Урбанизирани земи се превръщат в градски пчелни ферми
Автор: Фермер.БГ
Пустеещите градски парцели се превърнаха в малки пчелни ферми. Това се случва благодарение на проекта Детройтски кошери, съобщи Грийнтек.
 
 
Организацията има за цел да опазва пчелите, като преобразува свободните градски парцели в пчеларски ферми. Тимоти Пауле и Никол Линдзи са основатели на неправителствената организация. Тя е основана съвсем наскоро – миналата година, а двамата вече са преобразили един пустеещ терен в място със зеленчукова градина и три кошера.
 
Детройтски кошери се занимава с няколко проблема, а именно опазването на медоносните пчели, опустиняването на земи в града, както и образоването на хората относно биологичната роля на пчелите. 
 
Двамата изкарали курсове по пчеларство и купиха първия свободен парцел за 340. Сега на мястото на пущинака има градина и хиляди пчели бръмчат наоколо, а съседите обичат фермата, според Линдзи. 
 
„Местните хора казаха, че искат да сме се били появили там по-рано, преди 10-20 години. Тази област винаги е била място, където хората изхвърлят боклуците си. Затова когато дойдохме там, ние създадохме усещането, че това място има цел. Съседите наблюдават района, за да се уверят, че хората вече не изхвърлят боклуци там“.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Морган Фрийман превърна фермата си в пчеларско светилище
 
Има решение за проблемите с работната ръка
17.01.2019 | 3846 прочитания
Има решение за проблемите с работната ръка
Квалифицираните кадри са шансът на българските земеделци да бъдат успешни и устойчиви в бизнеса си, благодарение на NIK Academy

Кое ще е най-значимо за фермерите през 2019 г.?

news