Днес сутринта бе последното действие в театралната постановка на земеделския министър Мирослав Найденов покрай бременността на Калина Илиева. Подиумът, където се разигра представлението бе Сутришния блок на bTV, където той най-много обича да се изявява.

 

След като вчера в новинарските си емисии нито една от. т.нар. "национални телевизии" не отрази скандалното прикриване около Калина Илиева, заради защита на PR-а на МЗХ , днес думата бе дадена лично на Министър Найденов, а Калина Илиева бе обявена за главния виновник, на фона на новината, че е станала майка на момче! Анонсираното от bTV заглавие на представлението бе "Защо шефката на ДФЗ Калина Илиева кри бременността си?". А може би трябваше да бъде "Защо МЗХ кри бременността на Калина Илиева?".

 

Припомняме ви, че още на 28-и Май т.г. Фермер.БГ публикува материал, в който стана ясно, че Калина Илиева се подготвя за поредица от болнични понеже е бременна. Преди 2 седмици, когато БСП атакуваха с евтин политически PR шефката на ДФЗ, отново ясно го написахме, че Илиева е в напреднала бременност. В коридорите на МЗХ и ДФЗ това също се знаеше от месеци. Кого си мисли, че излъга министъра на земеделието, като се направи на разсеян, че разбрал вчера за ситуацията?

По-интересно обаче е защо Мирослав Найденов посочи пред призналите си, че не разбират нищо по темата водещи на сутрешния блок на bTV, че заместник на Калина Илиева ще бъде Светослав Симеонов? Във вторник специално за Фермер.БГ Светослав Симеонов заяви, че има заповед, с която е определен заместник на Калина Илиева и това е Димитър Симеонов. Изведнъж, Найденов посочва набелеязаният за уволнение от него Светослав Симеонов за заместник на Илиева. Припомняме, че Симеонов бе свързан със скандала с уволнението на Десислава Цупарска - шеф на ОД Земеделие във Враца, която пък бе близка до съпругата на Мирослав Найденов.

 

Така твърдението на Найденов пред водещите на bTV, че в ДФЗ всичко е спокойно и работата няма да бъде нарушена звучи повече от абсурдно!

 

Управлението в Министерството на земеделието и храните и в Държавен Фонд Земеделие все повече заприличва на игра на карти, при която играчите играят хазартно, а залогът е бъдещето на българското земеделие!

 

 

© 2010 fermer.bg