Закарпатският фермер Любомир Гощивский в продължение на няколко години отглежда свине, обаче се отказва, тъй като животните имали много здравословни проблеми, пише Meatinfo.

Птицевъди обсъждат проблемите в сектора на международна конференция


За да продължи да произвежда месо, той се насочва към хидрибен вид домашна птица, която съчетава в себе си качествата на щраусите и пуйките.

По думите на Гощивский отглеждането на пуйката хибрид е значително по-просто, отколкото да се гледат свине. Те са невзискателни към храната – ядат пшеница, трици и варени картофи.

Освен това тези домашни птици имат нужда от два пъти по-малко храна, отколкото кокошките-бройлери.

На 4-месечна възраст те тежат вече 22 кг. Една възрастна птица дава 18 кг чисто месо.