Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Учени: На един реколтен цикъл сме от масов глад

Трябва да произвеждаме 87% повече от първичните хранителни култури

Учени: На един реколтен цикъл сме от масов глад
Автор: Фермер.БГ
Ако не се направят някои сериозни промени в земеделската ни система, светът може да се окаже без храна преди 2050 г. Това се казва в нов доклад на учени от Университета на Илинойс.
 
 
„Ние трябва да започнем да увеличаваме производството сега. Ако днес направим иновация в областта на продоволствените системи, няма как да бъде готова да функционира в полетата на земеделските производители в продължение на най-малко 20 години. Затова може де се каже, че сме на един реколтен цикъл разстояние от масово гладуване, казва ученият Стивън П. Лонг.
 
В доклада се казва още, че до настъпването на 2050 година ние ще трябва да произвеждаме 87% повече от първичните хранителни култури – пшеница, царевица, ориз, соя – за да се справим с растежа на населението по света. 
 
„Това би било предизвикателство дори при наличието на неограничено пространство, но реалността е, че такова няма. Нивити и земеделските поля постоянно се свиват заради градското развитие, нарастващото население и промените в земеползването. 
 
Последиците от изменението на климата ще направят производството на растителни култури по-трудно поради покачващите се температури, тежките суши и силните бури
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Какво ще замести пестицидите
 

Нужно ли е животните под селекционен контрол да подлежат на ДНК контрол?

news