Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Участвайте в модернизирането на ОСП след 2020 до 2 май

Участие в проучването могат да вземат бенефициенти, организации, съюзи и като цяло всички заинтересовани от премоделирането на ОСП

Участвайте в модернизирането на ОСП след 2020 до 2 май
Автор: Фермер.БГ
снимка: © Фермер.БГ

Дебатът за Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. и за модернизирането на сегашната вече започна в цяла Европа. До 2 май 2017 г. родните земеделци могат да се включат в цялостния процес по структуриране и моделиране на ОСП, като отговорят на анкета, изготвена от Европейската комисия (ЕК).

 

Участие в проучването могат да вземат бенефициенти, организации, съюзи и като цяло всички заинтересовани от премоделирането на ОСП. Анкетата, публикувана на сайта на ЕК, включва въпроси, свързани с предизвикателствата в сегашната политика, инструментите за прилагане на мерки от ОСП, иновациите и трудностите, които срещат фермерите, при изпълнение на политиката.

 

Йежи Плева: ЕК насочва инвестиции за иновациите в земеделието (видео)

 

 

В ексклузивно интервю за Фермер.БГ генералният директор на дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на ЕК Йежи Плева каза:

 

 

„ОСП е определена до 2020 г. През настоящия период се прилагат политиките за директни плащания, агроекологични мерки, развитие на селските райони. Относно това какво предстои след 2020 г., все още се дискутира. Необходимо е да се направи и оценка на различните предложения и на база процедурата, която се съблюдава от ЕК, да излезем с предложения. Точно затова е и трудно да се каже какъв би бил изходът от този дебат“.

 

 

Анкетата е достъпна и в преведен вариант на сайта на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), както и на сайта на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

 

 

Резултатите от българския въпросник ще бъдат оповестени на публична конференция през юли 2017 г.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Йежи Плева: ЕК насочва инвестиции за иновациите в земеделието (видео)
 
Йежи Плева: Директните плащания са стабилизиращ доходите фактор
 
Каква да бъде новата ОСП?
 

Резонни ли са поисканите оставки на експерти от МЗХГ?

news