Гръцки и испански череши се предлагат на пазара, показа проверка на БНР по бургаските пазари. Цените започват от 15 лв. за килограм. 
 
 
„Нашата българска череша започва да се предлага от 24 май масово. При мен започнаха вече да се зачервяват ранните сортове, но не са още напълно узрели", каза Соня Костова от Айтос, която произвежда плодове и зеленчуци. Тя също гледа череши и очаква скоро да предложи и от своята продукция. 
 
Тя уточни, че и сега може да се намерят ранни български череши, но предимно в Южна България. Костова прогнозира, че българските череши ще се предлагат на цена от 3.50 лв. до 4 лв. за килограм.
 
„И след това бързо се срива цената, защото в нашия край имаме много масиви. И след това ще се продават за 2 - 2.50 лв.  на едро", каза производителката
Черешопроизводители в страната прогнозират обаче много ниска изкупна цена, заради свръхпроизводство тази година.