В ДФЗ и МЗХ тече проверка за конфликт на интереси и назначения по многобройни сигнали на опозицията. Последният такъв е на БСП, съобщиха от тяхната централа. Хранителният министър Мирослав Найденов съобщи, че днес трябва да станат ясни резултатите от проверката и по-конкретно посочи, че става дума за две лица от фонда. БСП обаче са смутени и от факта, че съпругът на зам.-министър Светлана Боянова, Иван Боянов е шеф на правния отдел, заради което са убедени, че е налице конфликт. 

Опозицията хвърли обвинения, че заместник-министъра е прокарала през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, в която тя била, преди да стане заместничка на Найденов.

Очаква се след заседанието на Министерски съвет днес да има повече информация за поредните брожения в земеделските институции. Говори се, че двама служители не отговарят на изискванията за съответните позиции. По думите на Найденов единият служител от Благоевград е назначен по времето на Тройната коалиция, а в Пловдив е назначен експерт от бившата изпълнителна директорка на ДФ „Земеделие” Калина Илиева.