Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Строят 5-мегаватова соларна ферма, която ще обслужва 1200 домове на Острова

Соларният парк носи името Chapel Farm и ще бъде позициониран в Суиндън

Строят 5-мегаватова соларна ферма, която ще обслужва 1200 домове на Острова
Автор: Фермер.БГ
снимка: © Фермер.БГ
Започват изграждането на най-новата соларна ферма във Великобритания тази седмица, което става благодарение на събрани средства, чрез обществено финансиране, съобщи Грийн Тек.
 
Соларният парк носи името Chapel Farm и ще бъде позициониран в Суиндън. Кампанията по набиране на средствата за 5-мегаватовата ферма е започнал през миналата година. Парите, набрани от 800 индивидуални инвеститори от цяла Великобритания, ще се използват заедно с 3 милиона лири директна инвестиция на самия съвет за конструирането на фермата. Когато бъде завършена през пролетта, тя ще генерира чиста електроенергия, достатъчна за захранването на 1200 домове.
 
Това е вторият път, когато общинският съвет в Суиндън стартира облигационна емисия за финансиране на слънчева ферма в своя район. Стратегията получи подкрепа от стартираната от правителството нова програма „Иновтивно финансиране“, която позволява на инвеститорите да заемат средства чрез кредитиращи платформи за директно финансиране.
 
Фермата Chapel ще се състои от повече от 18 800 фотоволтаични панела и ще бъде изградена на територията на бивше депо за отпадъци в града.
 
Плановете на Суиндън са до 2020 г. да има 200MW на инсталации за възобновяема енергия – достатъчно, за да покрие всички електроенергийни нужди на домовете в градчето. С добавянето на соларната ферма Chapel, градчето скоро ще има общо 167MW капацитет за добиване на чиста енергия.

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Мощни инвеститори от испанската фирма Ебаме са заявили намеренията си да инвестират милиони евро в изграждането на вятърни и соларни електроцентрали в Пловдивски села
 

Нужно ли е животните под селекционен контрол да подлежат на ДНК контрол?

news