x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Соята и зърното повишиха цената си. Вижте защо

Очаква се тенденцията на ръст на продължи

Соята и зърното повишиха цената си. Вижте защо
Автор: Фермер.БГ

На срещата на Доналд Тръмп и Си Цзинпин, която се състоя вчера, бе решено да се спре търговското противостоене между САЩ и Китай и да бъде отворен китайският пазар за американските стоки, пише изданието Grain Trade.

Китай и САЩ си дадоха 90 дни да се разберат

САЩ няма да въведат от 1 януари 2019 т. повишение на митата на внасяните от Китай стоки – от 10 на 25%, а Китайската народна република се съгласи да купува американска земеделска продукция в значителни количества, които за момента не се споменават.

Тръмп обеща и да остави 10%-ото мито през следващите 90 дни. Именно толкова време ще имат двете страни, за да решат търговския си спор. В противен случай митата ще вървят нагоре.

Китай е длъжен в указания срок да съгласува купуването на значителни количества земеделска, промишлена и енергийна продукция от САЩ, за да бъде намален търговският дисбаланс между двете страни, информираха от администрацията на Тръмп. Незабавно трябва да започне купуването на стоките на американските фермери.

Това дългоочаквано решение на Китай и САЩ веднага повлия на пазара. Регистриран бе бурен ръст на котировките на соевите бобчета, олиото, царевицата и пшеницата. На електронните търгове те поскъпнаха с 1-2% и че очаква да продължат в същия дух в следващите дни.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Пореден рунд на търговска война ЕС - САЩ: Соя, царевица и ориз вече са с 25% мито
 

Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news