x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Стопанин 20 години кара трактор без регистрация

Фермерът се разминал и с глоба

Стопанин 20 години кара трактор без регистрация
Автор: Фермер.БГ

 

Земеделец от карловското село Васил Левски карал 20 години трактора си, без да го е регистрирал, респективно без табели. Когато най-накрая го засекли, срещу него било образувано досъдебно производство за нарушение на Закона за движение по пътищата, който изисква превозните средства да бъдат регистрирани по надлежния ред.
 
 
Впоследствие производството било прекратено от прокуратурата с мотива, че става дума за явно незначителна обществена опасност. Материалите били препратени към Районното в Карлово, откъдето санкционирали тракториста с 200 лв. и му взели книжката за 6 месеца.
 
Човекът обжалвал и със свое решение от 26 януари Карловският районен съд отменя наказателното постановление, като се позовава на подписаната и пренесена в нашето законодателство Европейска конвенция за правата на човека. Тя предполага, че „никой не може да бъде съден или наказан от съда на една и съща държава за престъпление, за което вече е бил оправдан или окончателно осъден съгласно закона и наказателното производство на тази държава”. МВР може да атакува това решение пред Административния съд в Пловдив, пише marica.bg. 
 
Двама полицаи спрели стопанина за проверка около 10:20 часа на 25 април миналата година, когато видели на ул. „54-а“ в село Васил Левски трактор с прикачен инвентар, който криволичел по пътя. Машината нямала регистрационна табела и човекът си признал, че тракторът е негов, не е регистриран и го управлява така от 20 години.© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Свързани новини
Трактор и комбайн станаха на пепел
 
За всички животни ще се доказва продукция от 2019 г.
18.12.2018 | 35116 прочитания
За всички животни ще се доказва продукция от 2019 г.
Промените в схемите за обвързана подкрепа не касаят единствено животните в планински райони

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news