x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Столичани купуват най-евтините хранителни продукти

Цената на захарта падна с 14,6%

Столичани купуват най-евтините хранителни продукти
Автор: Фермер.БГ
Зелето и ябълките са най-поскъпващите хранителни продукти от началото на годината с повишения в цените им от съответно 40.9% и 21.4%, следвани от портокалите и бананите, чиито цени са се повишили с 18.4% и 14.4%, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържища (ДКСБТ).
 
 
С най-много спрямо началото на годината поевтиняват оранжерийните краставици, чиято цена се е понижила с близо 50%. Вносните краставици падат с 45.3%, а вносните домати с 43.8%.
 
Извън плодовете и зеленчуците, захарта е хранителният продукт, чиято цена намалява най-много от началото на 2017 г. – с 14.6%. Оризът пък е хранителният продукт, поскъпнал с най-много по този критерий – с 3.65%.
 
Потребителите в София продължават да купуват най-евтините хранителни продукти, сочи още статистиката на Държавната комисия по стокови борси и тържища. Потребителска кошница, съставена от десет основни хранителни продукта - захар, брашно, ориз, фасул зрял, олио, яйца, пиле замразено, кайма, краве сирене, кашкавал струва на столичанина средно 28,30 лева.
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Минималният осигурителен доход 2018 за фермерите възмути опозицията
 
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
10.12.2018 | 6293 прочитания
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
Налаганите високи цени на въглеродните емисии и готвеното отпадане на антидъмпинговите мита за внос от страни с ниски рестрикции водят до ликвидация на сектора

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news