Превърналият се в традиционен форум, Стекспо 2018, отново събира най-добрите в сектора на 29 септември. Изданието за професионални говедовъди, организирано от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ), ще се проведе за трета поредна година. Този път форумът обещава да е по-мащабен от всякога, разгърнат на площ от над 100 дка.
 
 
До момента Стекспо се провеждаше в село Стефан Караджово, Ямболско, в стопанството на фермера Николай Димов, член на АРМПГБ. Тази година обаче желанието на асоциацията е да покаже повече от най-добрите месодайни породи говеда, които се отглеждат у нас, заедно с върховите постижения в генетиката и развъдната дейност. Затова и Стекспо 2018 ще се проведе в „Сливен-Експо“, пазарът за селскостопански животни, преди разклона за село Мечкарево, Сливенско. Началото е 10:00 часа.
 
 
„През тези две години Стекспо показа, че не е просто поредното събитие в сектора. Единственият говедовъден форум, тясно специализиран за месодайните породи говеда, не само надхвърли границите на страната ни, но и ясно очерта ситуацията в сектора и начерта пътя напред. Днес смело мога да заявя, че месодайното говедовъдство върви напред и вече приема световните тенденции и иновации. Месодайният сектор се нуждае от реклама, това е и една от целите на Стекспо“, коментираха от АРМПГБ за Фермер.БГ.
 
В Стекспо 2018 ще вземат участие животни от породите Абердийн Ангус, Херефорд, Лимузин, Гаскон и кръстоски от тези породи в следните категории:
 
мъжки животни – от 9 до 16 месеца, от 16 до 24 месеца и над 24 месеца;
женски животни – юници от 9 до 24 месеца и крави с телета.
 
Като център на професионалното месодайно говедовъдство, кулинарията и рока, Стекспо 2018, ще събере на едно място всички участници във веригата на производството и реализацията на качествено телешко и говеждо месо у нас. Предвидена е богата лекционна програма, която ще запознае участниците с последните иновации в сектора в световен мащаб, както и с добрите примери. Очакват се лектори от България и чужбина, предвидена е дискусионна част и развлекателна програма.
 
Стекспо 2018 обещава да бъде различно, полезно и  интересно.