Дългоочакваната система за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) започна да функционира, съобщиха от пресофиса на фонда.

 

Нова електронна услуга за земеделските стопани

 

Чрез нея земеделските стопани могат да проследят данните от извършените проверки на външни институции. Първата публикувана информация в системата е за кандидатите по мярка 10 „Агроекология и климат” и мярка 11 „Биологично земеделие” от ПРСР 2014-2020. 

 

Бенефициентите могат да проверят състоянието на парцелите, пчелините и животните, както и данните от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Дирекциите на Националните паркове за Кампания 2018.

 

Данните са налични в Системата за електронни услуги на фонда, която е достъпна след регистрация на индивидуален потребител. Ако кандидатът няма създаден профил е необходимо да подаде заявка за регистрация на потребител чрез линка под полето за „Идентификация на потребител“. След подаване на заявката следва да се яви в Областна дирекция на ДФЗ – РА, за да се идентифицира и достъпът му да бъде активиран.

 

При установяване на разминавания в данните, кандидатите могат да се обръщат към: контролиращото лице, с което имат сключен договор, дирекцията на съответния национален парк, който им е издал разрешителното за паша или към ИАСРЖ.