Специализираното изложение Пчеломания 2012 започва днес в Добрич. Събитието ще продължи до 24-и Март. Организирано по традиция от Добрички панаир АД, мероприятието събира производители и търговци на продукти в сферата на пчеларството и пчеларското оборудване.

 

Изложението ще е съпроводено от съпътстваща програма, на която пчеларите ще могат да дискутират проблемите свързани с бранша, на срещи с представители на Министерството на земеделието и храните, както и различни служби и асоциации. Кметът на Добрич Детелина Николова е сред официалните гости за откриването на традиционното изложение.

 

По традиция от 10:00 часа съвместно с откриване на изложението ще бъде представена и изложба за детска рисунка на тема „Медът-сладкото злато на Добруджа”. В изложбата участват над 250 творби. Наградените автори и техните преподаватели ще бъдат поканени за откриване на изложбата и връчване на наградите.

 

На официална вечеря днес от 19:30 часа ще бъдат връчени наградите за „Пчелар на годината” и „Проспериращ млад пчелар”. Преди началото на откриването на изложението ще се състои пресконференция.

 

© 2012 Фермер.БГ