x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Синапов: Там, където фермерът е прав, ще му бъдат платени субсидиите

Това коментира съветникът на министъра по повод подадените заявления от животновъдите за неизплатени средства по схемите за обвързана подкрепа

Синапов: Там, където фермерът е прав, ще му бъдат платени субсидиите
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ
снимка: © Pixabay
Ресорното министерство продължава да преглежда заявленията на животновъдите, във връзка с неполучените от тях субсидии по схемите за обвързана подкрепа. Това съобщи Геновева Георгиева, биволовъд от Попица, Врачанско за Фермер.БГ.
 
„Бойко Синапов ни увери, че министерството продължава да разглежда молбите ни. Той обясни, че трябва да сме спокойно и всеки, който е подал такъв документ, казусът му ще бъде разгледан“, обясни тя. 
 
Още по темата
Бойко Синапов: Фермерите с орязани субсидии трябва да подадат молба
21.12.2017
2
Въпреки че Синапов обеща пред Фермер.БГ да бъде публикувана официална информация за подаването на заявления, това не стана. Съветникът на министъра коментира, че има подадени документи от цялата страна.
 
„Вие обявихте както казах пред Вас и фермерите. Благодарение и на Вас те го знаят, получихме молби от цялата страна. Когато сме готови, министерството ще обяви колко заявления са подадени и колко са решените проблеми, съответно колко фермери са си получили парите. Там, където фермерът е прав, ще му бъдат платени субсидиите, но има и такива парадокси, където няма как да се получи плащане“, категоричен е Синапов.
 
По думите му все още могат да се подават заявления и няма краен срок за приемането им. Всеки животновъд, който смята, че е ощетен или не е получил субсидия по схемите за обвързано подпомагане, може да напише собственоръчно подобно заявления и да го входира в Министерството на земеделието, храните и горите.
 
 
„Разглеждаме случаите един по един, трябва ни просто още малко време. По цял ден ни звънят хора, остатъчен бюджет има, но не мога да се ангажирам с цифри“, добави той.
 
Междувременно стана ясно, че животновъдите отново се готвят за протест. По неофициална информация, протестът е планиран за 15 януари, понеделник, пред Министерски съвет.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Промените в схемите за обвързана подкрепа ще ...

news