Новият изпълнителен директор на ДФЗ се казва Румен Порожанов, който до момента беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков. За негов заместник за радост на много земеделци е изключително кадърният Свилен Костов, както го определят негови колеги, въпреки че мястото му съвсем скоро беше пред изстиване. Новината за Свилен Костов се приема наистина радушно и земеделските среди се надяват най-накрая фондът да заработи нормално. Костов, досега беше началник на отдел „Директни плащания” в ДФЗ. Той поема ресора на досегашния зам.-директор Мюхеттин Караоглан.


Другият нов зам.-директор е Иван Капитанов, който идва от Министерство на финансите, където до момента е бил директор на Дирекция „Финанси на реалния сектор”. Той поема мястото на Ангел Кинанов.

Третият нов зам.-директор е Свилен Колев, който работи в ДФЗ от 2000 г. и е минал през всички нива, като е участвал в създаването на Агенция САПАРД и е бил началник на отдел Пазарни механизми. Той поема ресора Програма за развитие на селските райони. Припомняме, че Колев е висококвалифициран служител, беше  сред основните претенденти да оглави Агенция САПАРД. По времето на Тройната коалиция той беше съветник на министъра по еврофондовете Меглена Плугчиева, но беше освободен от нея, защото се е явил без знанието й на конкурса за директор на Агенция САПАРД.
 
Поста на Драгомир Господинов, който оглавяваше техническия инспекторат се закрива, а техническият инспекторат се преобразува в отдел към директните плащания.

Отстраняване чрез издигане е ходът предприет срещу досегашният изпълнителен директор Светослав Симеонов, който ще замине като аграрен аташе в Брюксел.