Ще започне ли от днес изплащането на проектите по мярка 214 Агроекологични плащания от Програмата за развитие на селските райони? Този въпрос си задават за пореден път 1143 биопроизводителите, които очакват финансиране на проектите си по агроекологичната мярка.

От Земеделското министерство, Държавен фонд „Земеделие” и Националната ветеринарно-медицинска служба дълго време си прехвърляха топката за това чия е вината за забавянето на разглеждането на проектите и още по-голямото забавяне на средствата по тях. След поредица от обещания за това от кога ще стартира изплащането на проектите по АЕП, в петък от Държавен фонд „Земеделие” посочиха в официлно съобщение, че изплащането на проектите ще стартира от днес (15 март).

Биопроизводителите обаче така и не се зарадваха на съобщената информация, тъй като не веднъж бяха подлъгвани от управляващите с фалшиви обещания, срокове и надежди. Дори да започне изплащането на проекти, то със сигурност няма всички земеделци да получат средства едновременно, също както е ситуацията при СЕПП и животновъдите, опасяват се биопроизводители.

От Управителния съвет на Националната асоциация „Биопродукти” съобщиха пред Фермер.БГ, че все още нямат информация днес да има изплатени проекти на биопроизводители.

снимка:
www.selo.bg

 

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Фермер.БГ е задължително!