x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Селскостопански "шпионаж": китайци се опитаха да копират японски бикове

Проблемът с износа на генетичен материал не се изчерпва само с желанието да се преодолее всякаква конкуренция на пазара на мраморно говеждо месо

Селскостопански
Автор: Фермер.БГ
Източник на снимката: pixabay.com

Японската порода вагю се цени в цял свят поради уникалното мраморно месо с особена структура. За да избегнат конкуренцията и да съхранят репутацията на качеството на този тип говеждо месо, властите в Япония прилагат строги мерки за предотвратяване на износа на бикове вагю или генетичен материал от тях, пише Meat-Inform.

Очаква се спад в производството на телешко и говеждо месо

Вагю – това са четири японски породи едър рогат добитък. За получаването на деликатесно месо за животните се полагат специални грижи. Прави им се масаж и се поят с бира.

Миналата година фермер от префектура Токусима продаде генетичен материал от бикове вагю на лице, което впоследствие се опита да го изнесе от Китай. И двамата нарушители на закона бяха задържани. Грозят ги до 3 години лишаване от свобода и глоба в размер до 1 млн. йени.

Проблемът с износа на генетичен материал не се изчерпва само с желанието да се преодолее всякаква конкуренция на пазара на мраморно говеждо месо. Японците държат качеството на месото да бъде непроменено – точно толкова високо, колкото е в Япония. В противен случай репутацията на отрасъла ще бъде накърнена.

В Страната на изгряващото слънце се отнасят придирчиво към износа на генетичен материал. Подобна е политиката и към някои уникални сортове горски плодове и други растения.


 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Бизнес възможности: Китай ще увеличи вноса на говеждо месо
 

Имате ли затруднения при подаването на заявления за Кампания 2019 за директните плащания?

news