x
съобщение
Нямате нови писма.
Известия за коментари
Известия за коментари
Нямате нови известия.
Мнения в абонирани
Мнения в абонирани
Добави приятел
Приятели
Нямате нови покани за приятелство.
Дейност на приятели
Дейност на приятели
Вход през фейсбук

Седалището на контролния орган за двойното качество на храните да е в България

Затова ще настоява евродепутатът Момчил Неков

Седалището на контролния орган за двойното качество на храните да е в България
Автор: Фермер.БГ
През изминалата седмица, внесох в Европейския парламент становище за двойното качество на продуктите на единния пазар, тоест периодът на констатациите за наличие на двойни храни мина и преминаваме към действие. Това заяви евродепутът Момчил Неков в ефира на Нова ТВ. 
 
 
„Предлагам създаване на контролен орган в ЕС, който да следи за това дали се предлага еднакво съдържание за един и същи продукт. Ще настоявам този контролен орган да е със седалище в България“, заяви Неков.
 
„Най-важното е да се отстранят тези двойни качества, тъй като се проявява една корпоративна дискриминация към потребителите от Източна Европа”, каза евродепутатът. 
 
Той добави, че производителите се възползват от пропуски в европейското законодателство, за да продават храни с различни съставки, макар и на една и съща марка.
 
„В становището предлагам въвеждане на преходен период и даване възможност на бизнеса да има по-голяма видимост в случай, че приготвя продукти по местна рецепта и използва местни суровини, и разбира се, уважение на правото на потребителите да правят информиран избор, чрез закупуване на продукт с по-изчерпателно означение“, заяви още Неков.
 
Евродепутатът допълни, че за съжaлние темата за двойното качество не е само при храните, а и при нехранителните продукти.
 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!


Свързани новини
Обществен съвет ще координира проверките за двоен стандарт на храните
 
Как ще се преборим с двойния стандарт на храните?
 
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
10.12.2018 | 5920 прочитания
Идва ли краят на торовата индустрия в България?
Налаганите високи цени на въглеродните емисии и готвеното отпадане на антидъмпинговите мита за внос от страни с ниски рестрикции водят до ликвидация на сектора

Коя тема от новата ОСП представлява най-голям интерес за Вас?

news